Fixturlaser AT-400

De ACOEM Fixturlaser AT-400 is het meest geavanceerde uitlijnsysteem in de markt. Met behulp van de twee-assige detector in beide meetkoppen, in combinatie met een puntlaser, is dit systeem geschikt voor de meest veeleisende uitlijningen.

Met de ACOEM Fixturlaser AT-400 kan, naast asuitlijning, ook vlakheid worden gemeten.

Gebruiksvriendelijke uitlijnapparatuur

De grafische user interface leidt de gebruiker door de uitlijning. De kleurgecodeerde uitlijnresultaten geven een duidelijk beeld van de stand van de machine.

Vanuit de app is een PDF rapportage te maken met hierin alle relevante gegevens zoals softfootmeting en uitlijnresultaat. Ook kunnen foto’s aan het rapport worden toegevoegd. Op het rapport is het eigen logo te plaatsen.

Het systeem is te gebruiken met een ACOEM Fixturlaser display unit, of met een iOS of Android toestel.

acoem-m9-front-1024x768
at-400-measure-sweep-guide

Uitgebreide softwarefuncties

De ACOEM Fixturlaser AT-400 is een geavanceerd uitlijntoestel, met functies om iedere as-uitlijning snel en nauwkeurig te laten verlopen.

Multipoint

Met de nieuwe Multipoint functie kan een meting worden genomen over meer dan 3 punten. Dit is vooral goed bruikbaar bij instabiele machines of machines die lastig te tornen zijn. Door meer meetpunten te registreren, wordt het uitlijnresultaat gemiddeld over een grotere dataset. Dit komt de nauwkeurigheid ten goede.

Sweep

Met de nieuwe Sweep functie wordt een meting geregistreerd tijdens rotatie van de as. Op deze wijze kunnen moeilijk te tornen machines eenvoudig worden uitgelijnd.

Dual axis adjustment

Door het gebruik van twee-assige detectoren in combinatie met een puntlaser, stelt de ACOEM Fixturlaser AT-400 de gebruiker in staat in twee richtingen gelijktijdig live te verstellen.

7-0611-01-whats-in-the-case-at-400
acoem-m9-on-v-bracket-iso-1024x768
Uitbreidbaar naar machine diagnostics

De Fixturlaser AT-400 is uitbreidbaar met extra hardware voor het uitvoeren van additionele metingen:

Meten van vlakheid

Software voor het meten van vlakheid van (bijvoorbeeld) flenzen of baseframes. Een extra lasertransmitter (T21 of T220) is hiervoor benodigd.

Pre-alignment

Hardware en software voor het meten van run-out, lagerspeling en softfoot. Met de meetprobe (nauwkeurigheid 0,001mm) worden diverse meetpunten genomen. De gratis software rapporteert de bevindingen.

Machine diagnostics

Met een draadloze, tri-axiale trillingssensor worden metingen genomen om de status van de rotating equipment te analyseren. De gratis software geeft een analyse van het probleem (o.a. uitlijnfout, onbalans, losheid, cavitatie) en overall waarden op alle meetpunten in 3 richtingen.