ACOEM KITE

Het doel van KITE is het continu monitoren van trillingen van windturbines. Door vroegtijdige foutdetectie kan kan gepland en specifiek onderhoud worden uitgevoerd om de productietijd te verlengen. KITE biedt unieke diagnostische mogelijkheden op de componenten van roterende machines met lage snelheid. Zijn uitgebreide rekenkracht maakt het mogelijk om windturbines met hoge precisie te bewaken, ondanks hun variabele bedrijfsomstandigheden

Makkelijk te installeren

Compact, waterdicht en stofdicht tot IP51-niveau, de KITE kan zonder enige hoes in de gondel worden geïnstalleerd. De KITE is eenvoudig te monteren op een DIN-rail. Visuele identificatiegegevens op het product maken het gemakkelijk om kabels te installeren.

Ontworpen voor de windindustrie

Conform de laatste ECM eisen is de KITE bestand tegen blikseminslag en elektromagnetische storingen van de windturbine. Nauwkeurige monitoring van de windturbine is mogelijk dankzij betrouwbare metingen. Zonder een ventilator of een conventionele draaibare harde schijf, maakt het ontwerp van de KITE een veilige werking op de lange termijn mogelijk.

Uitgebreide monitoring

De KITE biedt 12 data-acquisitiekanalen. Alle informatie die nodig is voor relevante bewaking van de aandrijving en gondel kan worden aangesloten op de KITE; accelerometer, toerenteller, 4-20 mA of DC-ingangen om informatie te verwerken. Bovendien kunnen op de PLC beschikbare parameters, zoals windsnelheid, kracht, helling, laterale as, verticale as, temperatuur, worden verzameld zonder extra kanaal in numeriek formaat.

Hulp bij besluitvorming

De nieuwste diagnose- en onderhoudsaanbevelingen zijn in real-time beschikbaar in de ONEPROD NEST-software, ongeacht de locatie. het wordt eenvoudiger om het onderhoudsproces te optimaleseren:

  • vereenvoudigt het beheer van reserveonderdelen
  • samenbrengen van vervangingsonderhouden
  • verwijdert systematische onderhoudscontroles en hun kosten

Bewaking onderdelen met lage snelheid

De KITE maakt vroege detectie van fouten op de langzaam draaiende delen van windturbines mogelijk, dankzij de unieke set tools die zijn ontworpen voor temporele analyse:

  • automatische schokdetectie met het Shock Finder-algoritme (aanwezigheid en aantal schokken)
  • band-kurtosis met progressieve alarmen
  • verschillende tools om metingen te verwerken, zoals filters en statistische indicatoren
  • acquisitie gebeurt op een gesynchroniseerde manier via alle kanalen, waardoor analyse wordt vergemakkelijkt en de diagnose wordt verbeterd.

 

 

Kofferinhoud
Technische specificaties