EX apparatuur

Medir biedt diverse EX (meet)apparatuur te huur en te koop. Onderstaande systemen zijn bij Medir International B.V. verkrijgbaar.

EX
Fixturlaser EXO uitlijnapparatuur

Fixturlaser EXO

De Fixturlaser EXO is een ATEX gecertificeerd laser as-uitlijnsysteem voor het uitlijnen van horizontale en verticale opstellingen.

De gebruiker wordt op een tablet door de uitlijning geleid. De 30mm grote CCD detectoren maken een vooruitlijning overbodig. Rapportage van softfootmeting en as-uitlijning wordt (eventueel aangevuld met foto’s) als PDF verzonden.

Bezoek voor meer informatie de pagina over de Fixturlaser EXO.

3D Scanner

De Z+F IMAGER 5006EX is de enige explosieveilige 3D scanner in de markt. Het ATEX-gecertificeerde systeem werkt volledig stand-alone door de geïntegreerde PC. Ook is het mogelijk de 3D scanner aan te sturen via WLAN.

Doordat de accu’s binnen de ATEX zone verwisseld mogen worden, verloopt het meetproces snel en nauwkeurig.

Medir kan voor u de scanwerkzaamheden uit handen nemen. Ook is het mogelijk de 3D scanner te huren.

Explosieveilige 3D scanner Z+F

Fixturlaser SMC

Met de Fixturlaser SMC (Smart Machine Checker) wordt binnen een korte tijd een diagnose gesteld over de status van rotating equipment.
Met behulp van een draadloze tri-axiale opnemer worden trillingen doorgegeven naar het kleurendisplay. Na het ingeven van wat gegevens over de opstelling (zoals het toerental en de meetpositie) geeft het systeem informatie over de status van de machine.

De Fixturlaser SMC herkent een groot aantal problemen, zoals: onbalans, uitlijnfouten, resonantie, lagerschade en cavitatie.

Meer informatie over de Fixturlaser SMC is te vinden op de pagina Fixturlaser SMC.

iRis DVR System

De iRis DVR system is een uitgebreide videoscope voor visuele inspectie. Het systeem is verkrijgbaar in explosieveilige uitvoering.

Beelden worden getoond op het grote kleurenscherm en kunnen worden opgeslagen op een SD kaart (tot 32GB opslagcapaciteit)

Het systeem is verkrijgbaar met tube-diameters van 4mm, 6mm of 8mm en lengtes van 1,5 tot 7,5 meter.