Kunst

Het 3d-scannen van kunstobjecten kan gebeuren in het meetcentrum van Medir, in het museum of in het atelier. Deze vorm van digitaliseren van kunst vindt steeds vaker plaats.
Regelmatig worden dit soort scans gemaakt om verschillende redenen. Meestal vanwege het vastleggen van de situatie voor en na een restauratie, voor de verzekering of om het object te reproduceren met een 3d printer.

kunst-medir
kunst-restauratie-medir

Restauratie

3D scanning wordt breed toegepast binnen de kunstwereld. Medir International beschikt over nauwkeurige meetapparatuur waardoor u verzekerd bent van een correct 3D model. In het geval van schade aan een kunstwerk, biedt een 3D scan hulp bij het restaureren van het object.

Het beschadigde kunstwerk wordt in 3D in gescand. Vervolgens kan, met behulp van de computer, worden bekeken op welke wijze het werk het best te restaureren is. Wanneer een poging in het computermodel niet het gewenste resultaat oplevert, kunnen de wijzigingen verwijderd worden om opnieuw te beginnen.

Digitaal in 3D vereeuwigd

Kunstwerken zijn waardevolle objecten. Zowel financieel als emotioneel kunnen ze van grote waarde zijn. Met behulp van een 3D scan wordt een kunstobject digitaal in 3D vereeuwigd. Medir International heeft al vele waardevolle of kwetsbare kunstwerken gescand, zodat bij vermissing een replica kan worden vervaardigd.

Ook wordt een 3D scan van een kunstwerk regelmatig gebruikt voor digitale presentatie. Denk hierbij aan de mogelijkheden voor musea om bezoekers op afstand om een kunstwerk heen te laten lopen. 3D scans worden gerenderd voor een getrouwe weergave van het originele object.

kunst-digitaal-in-3d-vereeuwigd-medir