OVER ONS

In 2006 startte John de Jong, in de schuur bij zijn huis, het bedrijf Rentallaser International B.V. De corebusiness van Rentallaser was het verhuren van apparatuur voor as-uitlijning van motoren, pompen, compressoren, generatoren en tandwielkasten bij zowel de industrie als de scheepvaart. Ervaren engineers konden dit werk ook uit handen nemen voor klanten.

Daarnaast werden Fixturlaser systemen verkocht. Innovatieve, gebruiksvriendelijke apparatuur voor as-uitlijning. Met de oprichting van Fixturlaser Benelux B.V. werd John importeur én verantwoordelijk voor de verkoop in de Benelux.

Ook de ontwikkelingen op het gebied van 3D-meten en scannen werden op de voet gevolgd. Dit resulteerde in nog een tak van sport. Onder de namen 3DWorks Marine & Offshore en 3DWorks Industry werd een breed gamma van oplossingen en diensten geboden met behulp van high-end 3D meet- en 3D scanapparatuur. 3DWorks was niet alleen actief in staal en machinebouw, maar ook in automotive, scheepvaart en zelfs de kunstsector. Voor elk meetprobleem bood 3DWorks een adequate oplossing.

In tien jaar tijd groeiden de afzonderlijke bedrijven uit, maar ook steeds meer naar elkaar toe. Dat vroeg om een efficiëntieslag. En zo gaan Rentallaser, Fixturlaser en 3DWorks vanaf 1 januari 2017 verder onder één naam: Medir International BV.