fixturlaser-nxa-slide2

VERHUUR

Wanneer u weinig gebruik maakt van meetssystemen of gereedschappen om de koop te rechtvaardigen, kunt u deze bij Medir International ook huren.

Wij beschikken over verschillende soorten uitlijnapparatuur, meetsystemen en gereedschappen.

Apparatuur en gereedschap kan verzonden worden, maar ook worden afgehaald in onze afhaalbalie. Wij zijn op werkdagen geopend van 07.00 tot 17.00 uur zodat u voor werktijd de uitlijnapparatuur kunt afhalen en deze na de werkzaamheden terug kunt brengen.

Veelgestelde vragen over huur

Wat is de minimale huurperiode?

De minimale huurperiode voor alle systemen en gereedschap is 1 dag.

Is huur voor langere periodes mogelijk?

Jazeker, Medir verhuurt uitlijnapparatuur voor een dag, of voor periodes van meerdere maanden. Vrijwel alle meetapparatuur hebben een dagprijs, weekprijs en maandprijs. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Beschikken de verhuursystemen over een kalibratiecertificaat?

Ja, alle door Medir International verhuurde systemen worden geleverd inclusief geldig kalibratiecertificaat. Dit betekent dat de kalibratie van het systeem niet langer dan een jaar geleden is uitgevoerd. De Fixturlaser NXA systemen, het meest verhuurde as-uitlijnsysteem, worden iedere 6 maanden gekalibreerd.

Beschikken de verhuurkoffers over extra accessoires?

Alle verhuursystemen worden geleverd inclusief een uitgebreide set accessoires. Alle geometrische systemen worden geleverd inclusief benodigde beugels.

Kan de apparatuur verzonden worden?

Apparatuur kan verzonden worden via TNT Express, UPS, DHL of Fedex. Hierdoor is het in vrijwel geheel Europa mogelijk de apparatuur de volgende dag voor 10.00 uur te leveren.

Kan de apparatuur afgehaald worden?

Medir is geopend tussen 07.00 en 17.00 uur. Van apparatuur die na 16.00 uur wordt afgehaald, gaat de huurperiode de volgende dag in. Wanneer huurapparatuur voor 07.30 uur is geretourneerd, wordt deze dag niet in rekening gebracht.

Hoe lang van tevoren moet uitlijnapparatuur gereserveerd worden?

Het is niet nodig uitlijnapparatuur vooraf te reserveren. Medir International beschikt over een grote verhuurvloot zodat er altijd een systeem beschikbaar is. Wanneer u van tevoren uw werk kunt plannen is het raadzaam te reserveren. Maar ook bij ad hoc werk kunt u altijd over de juiste apparatuur beschikken.

Kan ik het systeem vandaag nog in huis hebben?

Zeker. Medir werkt samen met een spoedkoeriersdienst, waardoor het systeem vaak binnen een uur ons magazijn kan verlaten. Uiteraard is het ook mogelijk het systeem (direct) af te halen.

Heb ik ervaring met uitlijnapparatuur nodig?

Medir International verhuur uitlijnapparatuur van het merk Fixturlaser. Dit merk staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Het meest gebruiksvriendelijke systeem is de Fixturlaser NXA. Dit systeem leidt de gebruiker door de uitlijning heen. Ervaring met uitlijnapparatuur is dus niet nodig. Bekijk ook de quickstart eens om een indruk te krijgen van de gebruiksvriendelijkheid. Deze quickstart (en uitgebreide handleiding) zit in iedere NXA koffer.

Kan ik een uitleg van de werking van het systeem krijgen?

Geen probleem. Bij afhalen van het systeem kan deze uitgelegd worden. Deze uitleg duurt ongeveer 15 minuten. Gekeken wordt naar het systeem zelf en vervolgens wordt een meting op een proefopstelling gedaan. Hier zijn geen kosten aan verbonden.
Het is ook mogelijk de apparatuur op uw locatie (of de locatie van uw klant) uit te leggen. Neem contact met ons op voor de tarieven.

Laseruitlijnen

Apparatuur voor het uitlijnen van uw machine. As-uitlijnsystemen zijn ook beschikbaar in EX uitvoering.

Condition Monitoring

Trillingsmeetapparatuur voor het controleren van de machine conditie. Het systeem analyseert de gegevens.

Vulplatenkoffers

Gevulde vulplatenkoffers om te gebruiken tijdens het uitlijnen. Geschikt voor verschillende formaten.

Hydrauliek

Hydraulisch gereedschap voor het liften van een machine tijdens het uitlijnen.

3D Meten

Huur van meetapparatuur voor 3D metingen. O.a. Sokkia Totalstation en Leica lasertracker.

3D Scannen

Apparatuur voor het 3D scannen van omgevingen (long range) en onderdelen (short range).

3D Scannen (EX)

Long range 3D scanners in EX uitvoering. Voor 3D scans in ATEX omgeving.

CNC Geometrie

Apparatuur voor het controleren van uw CNC machines. Onder andere waterpassing, rechtheid en haaksheid.